Ochtendschema

Een ochtend op De Mallemolen

Tussen 08.30 en 09.00 uur kan het kind worden gebracht en U kunt nog even bij uw kind blijven.

De peuters gaan meteen in één van de twee lokalen spelen: Een fiets, klim, speellokaal (groep 1) en een werklokaal (groep 2).
In het werklokaal wordt een aantal bezigheden geconcentreerd op vaste plaatsen, wat de spontane, onderlinge samenwerking stimuleert (bijvoorbeeld kleitafel, plak/knutseltafel, puzzeltafel en poppenhoek).
De hoeken zijn duidelijk te herkennen en het aantal is beperkt. In het begin van de ochtend kan er gewerkt worden met verf, klei, plaksel etc. om de creativiteit van de kinderen te stimuleren.
Vaak worden dan ook seizoensgebonden werkstukjes gemaakt, zoals voor moeder/vaderdag, Pasen, Sinterklaas en Kerst.
Halverwege de ochtend ± 10.15 uur ( afhankelijk van de stemming van de groep) is er een rustpunt en tijd voor plassen, handen wassen en luiers verschonen.

Dan gaan de kinderen weer terug naar hun eigen groepsruimte (groep 1 bestaande uit 8 peuters of 2 bestaande uit 16 peuters). Hier gaan we in een kring wat gezelligs doen zoals zingen, versjes opzeggen, spelletjes doen, verhaaltjes vertellen en verjaardagen vieren.
Het is dan ook tijd om iets te gaan eten en drinken.
Bij goed weer gaan we om ongeveer om 11.30 uur naar buiten. Veel kinderen vinden het prettig om vrij te spelen in de zandbak, of met de fietsjes en karren over het schoolplein te rijden.
Andere kinderen willen liever met de begeleidsters spelletjes doen.
Tussen 11.45 en 12.30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald.